10 Bible Questions Everyday- Part 2

1. Synonym/s of the Alpha & the Omega

a. The Beginning & the End

b. The First & the Last

c. Both

d. Neither

***

2. The “I AM THAT I AM” God of Israel

a. God the Father

b. God the Son- Christ Jesus

c. God the Holy Spirit

d. All of the above

***

3. The God of Abraham, Isaac & Jacob

a. God the Father

b. God the Son- Christ Jesus

c. Both

d. Neither

***

4. The Rock of Israel

a. God the Father

b. God the Son- Christ Jesus

c. God the Holy Spirit

d. All of the above

***

5. The Savior God or the Savior Lord

a. God the Father

b. God the Son- Christ Jesus

c. God the Holy Spirit

d. Both A & B

***

6. Physician God or Healer God

a. God the Father

b. God the Son- Christ Jesus

c. God the Holy Spirit

d. All of the above

***

7. The God who judges the people

a. God the Father

b. God the Son- Christ Jesus

c. Both

d. Neither

***

8. The Father of the Israelites who purchased them & made them

a. God the Father

b. God the Son- Christ Jesus

c. Both

d. Neither

***

9. Almighty God

a. God the Father

b. God the Son- Christ Jesus

c. God the Holy Spirit

d. All of the above

***

10. The God who is to come (Personally)

a. God the Father

b. God the Son- Christ Jesus

c. God the Holy Spirit

d. All of the above

***

Answers: 1. C; 2. B; 3. C; 4. B; 5. B; 6. B; 7. B; 8. B; 9. D; 10. B;

Explanations: The Alpha is the 1st letter of the Greek alphabet, while the Omega is the last letter of the same. It is therefore synonymous to/with the expression the Beginning & the End or the First & the Last. These 3 expressions purely-only-solely-exclusively pertain to the Lord Jesus Christ (Revelation 1:7-8, 11, 17-18; 2:8; 21:5-6; 22:12-13, 20).

Evidently, Jesus is the God who is to come (Personally) whom we will see. Since God the Father is permanently-perpetually-ceaselessly invisible to all the createdkinds, He won’t fit the description or expression “the God who is to come.” One’s return or coming won’t be perceived-sensed-appreciated if He is incessantly invisible.

The God of Moses who identified Himself as “I AM THAT I AM” not only talked to him but appeared to him as well (Exodus 3:13-16). Definitely, This cannot be God the Father, since He is continually-continuously invisible to all the createdkinds, but the Lord Jesus Christ (John 8:56-59).

Jesus is the God of Abraham, Isaac & Jacob which can be seen by people (Exodus 3:15-16; 6:2-3). God the Father is the God of Abraham, Isaac & Jacob (Acts 3:13) which can’t be seen by people for all eternity (John 1:18; 1 John 4:12; 1 Timothy 6:16; John 6:46).

Christ Jesus alone is the Rock of Israel (Psalm 62:1-2, 5-6; Deuteronomy 32:3-4, 12, 15, 18; 1 Corinthians 10:1-4). Christ Jesus alone is the God who will judge the people (John 5:22; Deuteronomy 32:36).

Christ Jesus alone is the Father of the Israelites who purchased and made them (Deuteronomy 32:6), since there is no Other Creator/Maker in the entire Bible, Other than Him (Genesis 1:27; Isaiah 44:24; Nehemiah 9:6; Hebrews 1:8-10; Ecclesiastes 12:1; Isaiah 54:5; Ephesians 5:23; Revelation 19:7, 9; John 1:3, 10; Colossians 1:16; Revelation 4:11).

The 3 Persons-Individuals-Members-Selves of the Trinity are Individually Almighty because there is no God or Godkind or true God who is not Almighty.

Advertisements

One thought on “10 Bible Questions Everyday- Part 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s